Studio Vierkant ontwerpt ‘plantenkaartje’ van Henk Hark

Studio Vierkant ontwikkelde voor Henk Hark een merkidentiteit, passend bij zijn werkzaamheden en bij hem als persoon; duurzaam, creatief en een tikkeltje eigenwijs. Maar met stip op één staan zijn passie voor groen en zijn oog voor detail.

Ruim vijf jaar geleden schreef Henk Hark zich in bij de KvK met een hoofd vol ideeën. Zo had hij een poppetje in zijn hoofd als logo, wilde paraplu’s gaan verkopen. Henk werkte alleen en het leek hem heerlijk om te beginnen met het regelmatig onderhouden van tuinen in Nijkerk. Hij wilde naar zijn klanten met een bakfiets vol gereedschap. Hij ging met al zijn ideeën naar Karin (Studio Vierkant). Zij kaderde al zijn ideeën en maakte een helder concept. Ze heeft de ruis weggehaald, zodat hij concreet zijn verhaal kon vertellen, zoals op zijn website.

De identiteit van Henk vertalen naar beeld

Karin: Tijdens het ontwerpproces van de huisstijl was Henk onze eigen achtertuin aan het aanleggen. Zo ontdekte ik hoe hij werkt, wat hij belangrijk vindt en waar zijn kwaliteiten liggen. In alles zag ik zijn passie voor de natuur, zijn focus op natuurlijke materialen en het hergebruiken waar het kon. Daarnaast liet hij zijn creatieve gedachten gaan over keuzes die gemaakt moesten worden. Het ontwerpproces verloopt bij Henk op een creatieve manier. Hij noemde het zelf een ‘schepontwerp’ toen hij de lijnen van het pad en de zithoek uitzette met zijn schep in het zand. Zijn manier van werken startte met het schetsen van een totaalbeeld. Vervolgens werden er stap voor stap keuzes gemaakt. Dit doet hij bewust, zodat er tijdens het proces ruimte is voor het uitwerken van nieuwe ideeën die kunnen ontstaan.

Tijd om te genieten van je tuin

Henk wil dat zijn klanten nét zo genieten van de tuin als hij doet. Het resultaat is een creatieve en ‘eigen’ huisstijl. Kernwoorden voor Henk Hark zijn: duurzaam, creatief en een tikkeltje eigenwijs, maar ook persoonlijk en laagdrempelig. Daarom heb ik gekozen voor een lichte groen als hoofdkleur, ronde letters en natuurlijk(e) fotografie van Henk zelf.  Het idee achter het logo is dat Henk zelf het ‘plantenkaartje’ van jouw tuin is. Inmiddels heeft hij dit onderscheidende plantenkaartje en tegelijk zijn handtekening in vele tuinen letterlijk geplaatst.

En dan.. is het tijd om te genieten van je tuin! Om de focus op de tijd en veelzijdigheid te leggen heb ik gekozen voor deze dubbelzinnige tagline; Als je nog niet tevreden bent met je tuin is het tijd om Henk erbij te roepen, maar je krijgt ook extra tijd om van je tuin te genieten als je je tuin door Henk laat doen.’

Vijf jaar Henk Hark

Nu we een paar jaar verder zijn is Henk gegroeid als ondernemer. Hij legt nu meer de focus op de kwaliteit van een tuin in het algemeen. Hij doet daarom steeds meer aanleg, advies en ontwerp in tuinen. Hij heeft zich bijvoorbeeld ook gespecialiseerd in het onderhoud voor een gezond gazon en inmiddels meer ervaring in het ontwerp. Deze groei zorgt voor een verschuiving van zijn focus, hoewel hij nog steeds geniet van het onderhouden van tuinen in het algemeen.

Karin: ‘De coronacrisis zorgde ervoor dat mijn man en ik thuis de voortuin wel eens wilden laten aanpakken. We hebben Henk gevraagd om ons te helpen en merkten gelijk dat hij gegroeid is. We zien in zijn manier van werken meer ervaring en gaat professioneler te werk. Hij heeft nu alle gereedschappen bij de hand, stelt op tijd kritische vragen, heeft een duidelijk plan van aanpak en is een echte teamplayer met ‘Appie’, waar hij inmiddels al langere tijd mee samenwerkt. Ook genieten we nog steeds enorm van onze achtertuin!

 

Ben je benieuwd wat Karin kan betekenen?
Neem contact met haar op via karin@studiovierkant.nl of neem eens een kijkje op studiovierkant.nl