Taxus voor hoop! Snoeihard tegen kanker.

Wij doen mee, jij ook?

Iedere tuinliefhebber weet dat een taxushaag regelmatig moeten worden gesnoeid om tot een prachtige, groene en volle haag te komen. Je kunt een taxus, behalve als het vriest, heel het jaar snoeien maar de beste tijd om te snoeien is juni, juli en augustus.

Wat veel mensen niet weten is dat het snoeisel van grote waarde is. Taxus snoeisel bevat een onmisbare grondstof voor het maken van chemokuren. Één kubieke meter taxus scheuten is voldoende voor één chemotherapie behandeling.

Lever daarom je Taxussnoeisel tussen 15 juni en 31 augustus GRATIS bij ons in en steun hiermee de strijd tegen kanker!

Sommige maatregelen zijn belangrijk bij het snoeien en het opvangen van uw taxussnoeisel.
Welke zijn dat en waarom?

  1. Snoei alleen de jonge scheuten – Alleen in de jonge scheuten van de Taxus Baccata zit voldoende werkzame stof (Baccatine) die nodig is voor het medicijn.
  2. Vang het snoeisel zo schoon en zuiver mogelijk op – De farmaceutische industrie kan alleen snoeisel verwerken waar geen ander materiaal doorheen zit.
  3. Bewaar het materiaal in een open zak – Snoeisel dat in een dichte zak zit, gaat schimmelen en broeien waardoor de kwaliteit behoorlijk terugloopt.
  4. Breng je snoeisel tussen 15 juni en 31 augustus naar jouw inzamelpunt – Gooi je snoeisel, zonder zak (!) in de boxen /containers bij het inzamelpunt. Uitdrogen is niet erg want het snoeisel wordt uiteindelijk toch gedroogd en verwerkt totdat het er uitziet als een soort thee.

Dus zorg ervoor dat als je gaat snoeien dat u alleen de jonge scheuten snoeit en dit schoon opvangt op een zeil. Mocht je het snoeisel tijdelijk bewaren voordat je het naar het inzamelpunt brengt, doe dit dan in een open zak. Succes en alvast bedankt!

OPENINGSTIJDEN:

Zuiver Zorg
Gildenstraat 1-A
3861 RG Nijkerk
03376 20 700

Maandag – zaterdag          10.00 – 16.00 uur
Voor vragen kan je contact opnemen met Ramazan